קאפ קייק שוקולד פטל עם קרם שוקולד מוקצף

מתכון לתבנית 12 שקעים
אפייה ב-170 מעלות, כ-25 דקות

מרכיבים לעוגה:

65 גרם שוקולד מריר
195 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
45 גרם קקאו כהה
50 גרם שמן
200 גרם חמאה
240 גרם סוכר
240 גרם ביצים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר עד לקבלת קרם רך ואחיד. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים היטב, מוסיפים שמן בהדרגה ומערבבים היטב, מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים. יוצקים את מסת השוקולד כ-3/4 מגובה השקע בתבנית. במרכז כל שקע מכניסים 2-3 פטל אדום טרי או קפוא.

לקרם שוקולד מוקצף:
המרכיבים:

200 גרם שוקולד חלב
150 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמנת מתוקה קרה

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה בסיר את ה-150 גרם שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מוסיפים את השמנת הקרה ומערבבים. מקררים במקרר לפחות 4 שעות עדיפות ללילה. מקציפים במיקסר עם מקצף לפני השימוש עד לקבלת קרם יציב לזילוף (לא להקציף יותר מידי, ישנה סכנה שהקרם יתפרק). קשטו עם פטל אדום טרי ופתיתי שוקולד!

 

אפייה מוצלחת!!!

 


 

 

בחושה הדרים מדהימה עם קליפת לימון מסוכרות

מתכון לתבנית מלבנית 37.5 ש"מ
אפייה ב-160 מעלות, כ-40 דקות

מרכיבים לעוגה:

160 גרם חלמונים

210 גרם סוכר

110 גרם שמנת מתוקה

170 גם קמח

4 גרם אבקת אפייה

גרידה מ – 1 לימון

גרידה מ – 1 תפוז

65 גרם חמאה מומסת

80 גרם קליפות לימון או תפוז מסוכרות

 

אופן ההכנה:

הקציפו במיקסר עם מקצף חלמונים וסוכר כ – 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה בצבע בהיר הוסיפו שמנת וערבבו, הוסיפו בהדרגה קמח ואבקת אפייה וגרידות

הוסיפו חמאה מומסת, קצצו את קליפת הלימון  והוסיפו. צקו את המסה לתבנית אפייה משומנת.

 

אפייה מוצלחת!!!

 


 

 

מוס שוקולד לבן לימוני עם פטל אדום

מתכון לתבנית קפיץ עגולה קוטר 26 ס"מ
אפייה ב-180 מעלות, כ-18-20 דקות

מרכיבים לעוגה:
המרכיבים עבור ביסקוויט מרצפן:

185 גרם מרצפן

80 גרם סוכר

3 יחידות ביצים

1/2 כפית אבקת אפייה

50 גרם חמאה

30 גרם חלב

אופן ההכנה:

במעבד מזון ערבבו את המרציפן, הסוכר והביצים, הוסיפו קמח ואבקת האפייה. חממו את המחמאה והחלב והוסיפו לשאר החומרים (שלא יהיה חם מידי שיהיה חמים). צקו לתבנית קפיץ ואפו עד שהשכבה העליונה מזהיבה.

ג'לי פטל המרכיבים:

1 כוס פטל אדום טחון (אפשר להשתמש בקפוא)

25 גרם סוכר

10 גרם ג'לטין מומס עם 50 גרם מים

אופן ההכנה:

הניחו את הג'לטין במים קרים ל- 5 דקות, בסיר הביאו לרתיחה מחית פטל וסוכר. הוסיפו את הג'לטין למחית החמה וערבבו היטב עד להמסה מוחלטת. צקו את הג'לטין לתבנית עגולה קטנה יותר עד לגובה 1/2 ס"מ והקפיאו

המרכיבים עבור המוס שוקולד לבן:

250 גרם שמנת מתוקה

2 חלמונים

גרידה מ- 2 לימונים

50 גרם סוכר

350 גרם שוקולד לבן

1/2 מקל ווניל

350 גרם שמנת מתוקה

8 גרם ג'לטין

40 גרם מים

אופן ההכנה:

המיסו את השוקולד הלבן, את הג'לטין הניחו בקערה עם המים הקרים להספגה. בסיר הביאו לרתיחה שמנת (250 גרם) ווניל.

בקערה ערבבו חלמונים וסוכר. צקו את השמנת החמה על החלמונים בהדרגה וערבבו היטב. הוסיפו את הג'לטין לתערובת וערבבו עד להמסה מלאה. צקו את התערובת על השוקולד עד להמסה מלאה וערבבו היטב.  הקציפו שמנת מתוקה לקצף רך ויציב וקפלו לתערובת השוקולד, הוסיפו גרידת לימון.

הרכבת העוגה:

בתבנית קפיצית שבתחתיתה מונח ביסקויט שקדים יוצרים 1/4 מכמות המוס. מניחים טבעת ג'לי במרכז ויוצקים את שארית המוס עד לגובה התבנית. מקפיאים לילה, מחלצים ומקשטים.

 

אפייה מוצלחת!!!

 


 

 

עוגת שוקולד

מתכון לתבנית עגולה קוטר 25.5 ס"מ
אפייה ב-170 מעלות, כ-40-45 דקות

מרכיבים לעוגה:

4 ביצים

200 גרם סוכר

200 גרם קמח

8 גרם אבקת אפיה

120 גרם שמנת מתוקה

30 גרם קקאו

140 גרם שוקולד מומס

80 גרם שמן

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר הקציפו ביצים וסוכר. הוסיפו שמן ושמנת מתוקה לאט ובהדרגה וערבבו היטב.

הוסיפו שוקולד מומס וערבבו היטב בתנועות קיפול הוסיפו קמח ואבקת אפיה. ערבבו עד שתקבלו תערובת חלקה.

המרכיבים לעוגת ווניל:

30 גרם חמאה

150 גרם קמח

150 גרם סוכר

קורט מלח

75 גרם שמנת מתוקה

כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה למסת הווניל:

במיקסר עם מקצף  הקציפו חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. הוסיפו ביצים בהדרגה. הוסיפו שמנת מתוקה וערבבו היטב. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת העוגה:

לתבנית קוגלהוף משומנת צקו חצי מתערובת השוקולד. מעל צקו את תערובת הווניל ואז את שארית מסת השוקולד. ערבבו מעט בעזרת סכין (לקבלת צורת שיש) אפייה עד שקיסם יוצא יבש.

אפייה מוצלחת!!!